RSS

Wie is die Zwerver?

zwervers eten

Roadfood.

Om te begrijpen wie ik ben zou je meer moeten weten over hoe ik geleefd heb. En dat wil ik hier niet vertellen. Maar ik kan je wel een klein beetje over mijn schouder laten meekijken. Ik rijd sinds ik me kan herinneren. Eerst opgevoerde brommertjes zoals kreidler, puch, batavus en zo. Later motor. Jawa, Honda, Norton, Yamaha en dergelijke. Merken vond (en vind) ik nooit zo belangrijk. Als het maar rijdt vind ik het best. Zo lang als ik kan schrijven heb ik beschreven en gefotografeerd wat ik beleefde. Eerst in aantekeningen, later in korte verhalen en pakweg 20 jaar geleden begon ik daarnaast met gedichten. Biker gedichten. Wat ik beleefde schreef ik op. Ik heb gevaren, ben koerier geweest en heb zo heel wat van de wereld gezien.

De mensen die ik tegenkwam en de avonturen die ik beleefde en niet wilde vergeten kwamen op papier. De mooie dingen, maar ook de ongelukken, bro’s die ik verloor, vrienden die verdwenen, reizen die ik maakte. Alles kwam, als het genoeg indruk had gemaakt, terug op papier. Ruim 40 jaar avonturen onderweg. Ook de “harde” kanten van het leven op en rondom de weg heb ik meegemaakt. Het vormde me, maakte me tot wie ik nu ben.

Zwerver werd mijn bijnaam. Gekregen na een week “zwerven” door zuid Engeland riep iemand ooit: ”heee, de zwerver is er weer!” En een bijnaam was geboren. Een naam waar ik trots op ben omdat het zegt wat ik het liefste doe. Zonder bestemming op weg gaan en kijken wat je tegenkomt. Ik ben wie ik ben. Dat begrijp je. Zo niet dan zul je het nooit begrijpen. En da’s dan meer jouw zaak dan de mijne. Soms vragen mensen waar ik ben geweest en wie ik ken. Eerlijk gezegd gaat je dat niks aan. Waar ik binnenloop en wie ik ken zijn mijn zaken. Ik ken genoeg mensen om eten, drinken en een slaapplaats te vinden als dat nodig is. En die mensen weten mij ook te vinden als zij dat nodig vinden. Het is onmogelijk om je op dit stukkie uit te leggen wie ik ben. Ga ik ook niet aan beginnen. Wat ik je wel kan zeggen is dat ik eerlijk ben en loyaal en dat ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Als je me tegen komt, maak gerust een praatje met me. Ik bijt niet, drink Jack Daniels en ben gek op spare ribs en goeie nieuwe haring. (En natuurlijk kun je me ook vertellen wat een mooie site ik heb, zo’n pagina vult zich niet vanzelf he…) Leuk dat je even langs bent geweest en dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen. Ride safe!

 

9 Reacties op “Wie is die Zwerver?

 1. Benona Louise

  19 juli 2012 at 23:04

  Avontuurlijke persoonlijkheid, haal ik uit dit stukje. Ga je lezen!

   
  • HOBOBIKER

   20 juli 2012 at 14:54

   Rijden doe ik al mijn hele leven. Altijd net die weg op waar ik nog niet eerder was. Ik volg liever geen spoor maar maak zelf mijn tracks.

    
 2. Pieterfromholland

  4 april 2013 at 17:55

  rijden met of zonder meiden, weinig geklets alleen gekets voordat ik teveel zwets
  ride safe
  Pieterfromholland

   
 3. theviking1964

  8 januari 2015 at 19:47

  Mooi verwoord, zou het zo niet neer kunnen zetten, klasse

   
 4. Dirk Marijt

  12 april 2015 at 10:02

  Je Heb gelijk Rob de Zwerver is iemand die zijn eigen weg gaat en niemand kan aan hem tippen en die herineringen zijn een deel van je leven blijf zo door gaan maat hoop nog veel van je te lezen bedankt

   
 5. Gineke Hof

  20 juni 2015 at 16:23

  Met de meeste mensen gaat het leven,zó het gaat, zonder bewust te zijn hoe intens je de dingen beleeft,en je kunt inleven, hoe een ander hét beleeft!

   
 6. schoenmakerspPeter Schoenmakers

  22 augustus 2017 at 15:19

  Mooi geschreven stukjes, ik hoop sneller dan 40 jaar dit te kunnen lezen.

   

Je reactie word gewaardeerd!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: