RSS

Bro? Don’t Bro me if you don’t know me!

05 mei

Bro… Afkorting voor Brother. Ook te pas en te onpas gebruikt onder motorrijders. Bro…/ Broer/Zus. Wanneer ben je MIJN broer/zus? Dat kan maar op twee manieren. Door geboorte. Dan ben je automatisch mijn broer of zus. Ik heb een broer en een zus. Familie dus. Maar dan het te pas en te onpas gebruikte woord Bro onder motorrijders. Bro, da’s niet niks. Dat is iemand die je beschouwd als een echte vriend. En die het ook blijkt te zijn. Ik heb in mijn kennissenkring iemand die in emails schreef “Bro! (en dat ben je)”. Bleek alleen maar negatief over me te lullen als ik er niet was. Vaak ontvang ik mails die beginnen met “Bro” van mensen die ik nog nooit gezien heb. Rijden ook motor en vinden, omdat ze ook motor rijden dat ze dan je “Bro”zijn.

Bro… Moet je verdienen. Ik moet dat, iedereen moet dat. Je kan nooit zomaar op iemand afstappen en hem Bro noemen omdat hij ook op een bike rijdt. Het is geen trendy woord. Het is een woord dat je alleen gebruikt als je samen avonturen hebt beleefd. Als je samen dingen hebt meegemaakt die je alleen met een Bro meemaakt. Als je elkaars diepe respect hebt verdient. Met Bro’s kun je je lelijk vergissen. Ik reed een paar jaar met een groep bikers. Bro’s? Ze zeiden het erg vaak. Maar toen het erop aan kwam was ineens de hele groep weg. Van de ene op de andere dag. Een hele groep waar ik jarenlang zij aan zij mee heb gereden stak ineens een dikke middelvinger op, trokken een denkbeeldige grens in het land waar “hun gebied” was en waren Bro-af! Zomaar. Zonder waarschuwing. Zonder gesprek, zonder overleg. Een “bro” z’n dochter kwam in het ziekenhuis. Ik ging langs, luisterde, voelde de pijn om zijn dochter. Ik gaf hem zelfs een 1% patch van een echte Bro van me die was doodgegaan. Ik draag geen 1% patch. Hij droeg zo’n patch wel en ik eerde hem met 1 van de laatste twee aandenkens van mijn beste vriend die ik had. Vond toen dat hij, mijn “bro” hem beter kon dragen. Diezelfde Bro liet me een paar maanden later, toen het even echt moeilijk was, vallen als een baksteen..Bro? FTW!

Dat achter je rug om lullen, ook zoiets. Ik spreek iemand liever rechtstreeks aan. Korter, duidelijker en eerlijker. Niet zoeken naar moeilijkheden maar naar mogelijkheden. Onduidelijke zaken los je sneller op door ze “face-to-face” uit te spreken. Met een “bro” kun je dat. Mede daarom is het een bro. Met wannabee bro’s lukt dat nooit. Wannabee bro’s lachen met je, zuipen met je (of liever van je) en steken graag in het donker onverwacht een mes in je flikker, vallen je aan als je met je rug naar ze toe staat en proberen je vrouw te versieren. Bro… Je word selectiever.

45 jaar rijd ik nu. Heb veel mensen leren kennen. Je krijgt ervaring. En eelt op je ziel. Je bro’s komen vanzelf in je leven. Sommigen blijven, sommigen gaan. Te vaak zijn het wannabees. De hele dag geleefd door een baas en in het weekend een mooie glimmende dure bike onder hun reet. Duur merkjassie aan, handje ringen om en een paar tattoos en het zijn ineens “Bro’s”. Bro’s. Ik ben eens gaan tellen. Ik heb maar een paar mannen die ik trots Bro kan noemen. Ik weet dat zij mij ook zo zien. De rest? Vrienden, bekenden, kennissen en vage kennissen. Mijn verhaal, mijn gedachten. Mijn leven. Neem me zoals ik ben. Of blijf lekker uit mijn buurt. Mijn naam is Rob Mijn bijnaam Zwerver.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 5 mei 2012 in mijn gedachten

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Je reactie word gewaardeerd!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: